השבת אבידה

השאלה: שלום אני ובעלי מצאנו "תו הזהב" כרטיס ששווה כסף ואין עליו סימנים יש לציין הסימן היחיד שהיה עליו זה שנה טובה משפ המפעל. מה הדין האם אנחנו יכולים להשתמש בזה או ללכתלמפעל ולהשאיר שם פתק? יש לציין שמצאנו את זה ליד הבית שלנו

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/9/2013 9:12:51 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לכאורה אתם יכולים להשתמש בתו, שהרי המפעל נתן אותו לפועל והוא איבד את התו, ואינם יכולים לדעת למי המפעל נתן את התוים, (אלא א"כ יש רישום), והרי זה כמפעל שנתן כסף לפועל והפועל איבדו, וכעת אין עליו סימן, ברור שאין צורך להחזיר למפעל, מכיוון שהוא כבר נתן אותו לפועל, וזכה בהם הפועל. אם אפשר לדעת את שם הפועל צריך לברר.