הריון- לא מגיע

השאלה: אני לא יודעת מה לעשות כבר.. כל פעם המחזור משתנה לי.. בהקצנה.. פעם הוא היה לי קבוע 29 יום.. פתאום השתנה ל32 יום-למשך חודשיים היה לי ככה.. ועכשיו עוד פעם 29 יום.. הביוץ משתבש לי ככה.. ואני כבר שנה וחודשיים לא מצליחה להיכנס להריון (כי אני שומרת טהרה ומפספסת את הביוץ)
מהההההה אפשר לעשות??? :(
וגם איך אפשר לא לאבד את האמונה בכך שאנחנו שומרים טהרה ושומרים את מצוותיו של הקב"ה ולא מצליחים להיקלט- כי בזמן 7 נקיים אני מבייצת.. גם זה מונע ממני לקיים מצוות פרו ורבו.. וגם איך חילונים/ ערבים(להבדיל אלפי הבדלות) מצליחים ואני לא.. כמה אפשר להתייאש כבר?? מה שהכי מעצבן זה שאת הבעל אולי זה מאכזב.. אבל לאישה שהיא רואה כתם של מחזור- מעבר לאכזבה זה בא עם כאבים-שמוסיפים לכאב האמיתי ה=מ=ו=ן!!
אהה ולא נשכח את האכזבה של המשפחה.. שמצפים..ולא מבינים שגם אנחנו...
אגב, אני כבר בסבב השני אומרת את התפילה הזאת "לחשוכי בנים" של 40 יום..
(אהה ואני ובעלי בשנות ה20 המוקדמות)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 5:15:48 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מתוך מכתבך ניכר שאת נמצאת במתח נוראי וכנראה גם אישך נמצא במצב זה, ועל כן אתם צריכים לדעת ששנה וחודשיים זה לא מצב נעים אולם כל מי שמתעסק בנושא יודע שיש כל כך הרבה מקרים מהסוג הזה, וב"ה הכל מסתדר לטובה. שינוי המחזור הוא במספר הימים שאת כותבת הוא לפחות אצל 90% מהנשים בעולם. מאידך המתח והדאגה ולחץ המשפחה זו אחת הסיבות המרכזיות המונעות הריון.
את אמרת שאת מבייצת בשבעה נקיים, אינני יודע אם הנושא נבדק מדעית רפואית. ואם נבדק רפואית יש אפשרות להתמודד עם השאלה הזאת. עליך לגשת למכון פוע"ה בירושלים, שם הם מתמחים גם רפואית ועומדים בקשר עם מיטב הרופאים בארץ, וגם בהכוונה הלכתית רוחנית הלכתית, כתובתם:
טל : 02-6515050
פקס : 02-6517501
אי-מייל : info@puah.org.il

כתיבה וחתימה טובה