הריון + אזכרה לאבא. דחוף

השאלה: שלום רב,
מחר יום האזכרה של אבי. מדי שנה אני ואמי עולות לקברו בדיוק ביום השנה. השנה התחתנתי ואני בהריון, ב"ה. נאמר לי שלא מקובל לעלות לקבר בהריון (וגם לא בשנה הראשונה לנישואים). האם זה מנהג מקובל? גורף? אנחנו ממוצא אירופאי, אם זה משנה.
ראיתי בחיפוש באינטרנט שיש רבנים שאומרים להגיע לכניסה לבית הקברות, או לבית הקברות אבל במרחק כמה מטרים מהקבר. במבנה בית הקברות המדובר לא ברור לי איך ליישם הוראה זאת, כי נכנסים עם הרכב לבית הקברות וחונים במפרצי חניה הנמצאים ליד כל גוש קברים. האם פשוט להישאר ברכב?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 1:05:36 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אי"ה שהלידה תעבור בשלום ושמחה. אפשר להגיע עד המפרצים ומשם להסתכל לכוון מקום הציון. נהגו שלא נכנסים קרוב לקברים במרחק 2.4 מטר.

חג כשר ושמח