הפרשת מעשרות ממש דחוף!!

השאלה: ב"ה
לרב שלום ומועדים לשמחה!
לאחרונה הייתי עם משפחתי באחד הבתים שם היה עץ פרי בחצר. אחד מהמשפחה ניגש קטף לעצמו פרי אחד בירך ואכל. לאחר מכן התעורר ויכוח בין בני המשפחה האם נהג בסדר. להגנתו של אותו אחד נאמר כי "פרי שנקטף מהעץ מיד ונאכל אין צורך להפריש עליו". שאלתי היא: האם הדבר נכון? ואם לא כיצד יש לנהוג הרי כמות הפרי קטנה וכיצד יפריש? הנושא ממש דחוף לי ואני זקוק לתשובה...
אשמח אם תשיבו מהר ככל האפשר.
תודה ומועדים לשמחה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 8:54:27 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הפטור של פרי הנקטף היינו רק תחת העץ, אבל אם הכניס לביתו הרי זה מתחייב מידית בתרו"מ. על כן צדק הקוטף שפרי אחד פטור אולם לא צדק שאם הכניסו הביתה חייב בתרו"מ.

בברכה נאמנה