הפרשת חלה בימינו

השאלה: לרבני המכון.
בעת ששלחתי מייל לחבר יקר, תלמי חכם, בדבר הפרשת חלה המונית בבקשה לצרף את אשתו קיבלתי ממנו את התשובה הנ"ל:

"הפרשת חלה, תו"מ וכו´ בזמן הזה אין בהם דבר לא מצווה ולא קדושה כלום שבכלום!
אנחנו נאלצים לעשותם בשביל לא לאכול טבל שזה איסור חמור.
חז"ל התירו עד כמה שאפשר את איסורי הטבל
כמו הפרשת רע על הטוב וכו´
את המצב המקולקל הזה אפשר וחיבים לתקן - וזה בידינו.
הבעיה הגדולה שאנשים תמימים מפרישים חלה וחושבים שהם מקימים את "הביאו את כל המעשר אל בית האוצר ויהי טרף בביתי ובחנוני נא בזאת אם לא אפתח לכם את ארובות השמים..."
ולא היא!!!"
(עד כאן ציטוט)

להבנתי, ברור שיש חסר במצבנו הקיים, שהרי אין עבודת כהן ועל כן היחס לתרומות הוא שונה. אך האם באמת אין עניין- ואפילו עניין גדול- בהפרשת חלה?
ידועה הסגולה והברכה הגדולה שמביאה לעולם הפרשת חלה על ידי נשים צדקניות ובמיוחד לאחרונה שמעתי כ"כ הרבה בדבר חשיבות המצוה והיכולת של הכוונה בהפרשה להפף גזירות קשות..

אשמח להתיחסות בעניין התוקף ההלכתי בימינו, וגם- אם יש בידכם הפניה למקור בדבר הסגולות המיוחדות שבה.

תודה, ושיתהפכו עלינו הימים הקרבים לששון ולשמחה לכל בית ישראל.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 3:47:12 AM
גולש/ת יקרה שלום,
לצערנו בשל עמוס רב על הרבנים המשיבים,שאלתך לא נענתנה בפרז הזמן הסביר ..
אנו מתנצלים על כך,
אך `מה שהלב חושק הזמן עושק`

באם שאלתך טרם באה לידי פתרון, אנו ממליצים לך לשוב ולהפנות את שאלתך באמצעות מערכת השות.
בברכה,
צוות כיפה