הנחת תפילין בפיג´מה

השאלה: שלום כבוד הרב!
אני בן 13.5 ממרכז הארץ, בחודשים האחרונים התחלתי להניח תפילין כל בוקר ולומר ברכות השחר.
הבעיה שהיא שבמשך כל החודשים הללו אמרתי ברכות השחר והנחתי תפילין בבגדים שאיתם אני קם, פיג´מה הכוללת חולצה קצרה ומכנסיים קצרים. לא התעסקתי בנושא הזה יותר מדי וחשבתי שזה פרט שולי.
אתמול עלה הנושא בראשי ובדקתי באינטרנט אם מותר להניח תפילין בפיג´מה, והבנתי שלהנחת תפילין צריך להיות בבגדים כמו לפני מלך.
רציתי לברר האם עשיתי חטא כלשהו ואיך ניתן לכפר עליו. כמובן שממחר אני אניח תפילין עם מכנס ארוך וחולצה בהתאם.
אני מאוד מבולבל ואשמח לתשובה במהרה.
תודה,
אבישי.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 10:33:03 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל דבריך נכונים, אולם אי אפשר לתבוע אדם על מה שהוא לא ידע ולא למדוהו רבותיו. אין בזה חטא אלא חוסר כבוד, ועל כן במקרים אלו אין בזה גדר של חטא בשגגה אפילו מכיוון שאין כאן לאו מסויים, אלא חוסר כבוד שעת תוקן. ואי"ה בכל מה שתוסיף כבוד לתפילין והנחתם בזה יהיה התקון הגדול לחסרון שהיה.

חודש מבורך