המצאות בלבוש ''חילוני'' בערים חרדיות

השאלה: שלום.
אני לא יודעת לאן להפנות את שאלתי, אני מקווה שתוכל לענות לי עליה.
ברצוני לדעת האם בשכונות מגורים/ערים חרדיות מותר להם לאסור עליי ללכת שם בלבוש בו אני רגילה ללכת כחילוניה.
האם מותר באזורים כגון בני ברק / ביתר עילית / גאולה לומר לי שלא להיות שם עם מכנס / שרוול קצר.
אני מעצמי משתדלת לכבד, אך לא תמיד יוצא (עוברת מיד לאחר עבודה באופן בלתי צפוי וכדו´..). בפעם אחת ניגש אליי אחד מתושביה של עיר חרדית ואיים עליי בצורה זו "אם תלכי כאן שוב במכנס וחולצה קצרה זה יגמר באסון".
האם יש איזה שהוא חוק לגבי זה? האם מותר לי להסתובב בערים ושכונות חרדיות?
תודה מראש על תשובה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 9:40:12 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לעניין החוק, צריך לפנות ליועץ המשפטי של עיריית ירושלים וכדו´.
מבחינה רוחנית יש שתי נקודות. א. הצניעות הוא היופי של עם ישראל, ולכן ראוי לכל אחת ואחת לשמור על גדרי הצניעות, בבית ברחוב ובכל מקום. ב. אסור לנו לצער אדם את חברו, ולכן את צודקת בדבריך שאת משתדלת לא להגיע בלבוש לא צנוע לשכונות שיש בהם אנשים שהדבר מפריע להם מאד. כמו כן אסור לאחרים לצער אותך, אבל ההתחשבות צריכה להיות משני הצדדים.