הלכה למשה מסיני

השאלה: שלום רב!!

מדוע יש הלכות מסוימות שאומרים עליהם "הלכה למשה מסיני" הרי כל ההלכות וכל התורה קיבל משה רבנו ע"ה בסיני?

תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 3:52:19 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש מספר סוגי הלכות למשה מסיני, יש שהם מפרשים את התורה (כגון: פרי עץ הדר - אתרוג, כפת תמרים - לולב), יש הלכות שהם מסורת בלבד, ויש שרק נקרא עליהם שם של הלכה למשה מסיני. אין לכך אם השאלה שלך דבר, מה שאנו אומרים שהכל התקבל מסיני היינו לעניין העקרוני שכל התורה בכתב ובעל פה נתנה בסיני, אולם לגבי מעמד של דברים מסויימים האם הוא כשל תורה, דרבנן או מסורת לכך אנו מחלקים סוגי הלכה למשה מסיני. כבר האריך בכך הרמב"ם בהקדמה לפירוש המשנה.