הטרדה מינית

השאלה: בס"ד

לפני כמה חודשים בודדים הכרתי בדרך לא דרך בחורה. יצאנו לנו לדבר כמה זמן והיא סיפרה לי על הבעיות שלה עם הדת ועל הדברים שקשה לה וניסיתי לעזור. לאחר זמן מה שאנחנו בקשר היא טענה שיש לה בחור להכיר לי ואמרתי לה בסדר. יצאתי עם אותו בחור ועברתי על ידו הטרדה מינית. הגעתי הבייתה נסערת ביותר ולא הפסקתי לבכות בימים שאחרי המקרה.. נסעתי לכותל, הסתגרתי, נפתחתי ובעיקר השתגעתי... (לא עברתי אונס. הוא ניסה לעשות לי כל מיני דברים אבל אני עצרתי כך שהוא רק הצליח לגעת בי קצת בעיקר מעל הבגדים.) זו הייתה תקופה נוראית. האחים שלי הסבירו לי שהדבר הכי נכון הוא להתלונן במשטרה וזה אכן מה שעשיתי... הבחור זומן לחקירה והתברר שהוא עצמו היה הבת של הסיפור. הוא היה אותה בחורה שכביכול הכירה לי אותו. הוא פשוט עשה כל של בת. מה גם שגיליתי שהוא נשוי. (כשהכרתי את אותה בחורה רציתי לראות תמונה שלה אז "היא" שלחה לי תמונה של "עצמה"). עכשיו אביר מה הן שאלותיי...
1. הוא הודה בכל מה שעשה ולא הכחיש לרגע. התיק עבר לפרקליטות והם אמורים להחליט אם לטבוע אותו או לא. הוא טען שהוא היה במצוקה ולכן עשה את זה אבל הוא מעולם לא עשה זאת קודם וגם לא יעשה זאת יותר. הוא קיבל 30 יום הרחקה והם כבר חלפו. משהו בי קצת מרחם עליו למרות שאין לי שום סיבה לרחם עליו. קשה לי עם זה.. אני לא יודעת מה לעשות. הוא בכל זאת נשוי ויש לו אישה ואני לא בטוחה שאני רוצה להרוס לשניהם את החיים. מה אתה אומר?
2. הבחורה שהוא שלח לי את התמונה שלה כאילו זו היא לומדת איתי באוניברסיטה וחשבתי שיהיה נכון לספר לה את זה, האם זה לדעתך נכון?
3. אני חושבת שהוא לא סיפר את המקרה לאשתו, האם עליי ליידע אותה? או לפחות גרום שהיא תדע איכשהו? הוא צריך להיענש על מה שהוא עשה, בזה אין לי ספק!! (ואני מאמינה שאשתו תגלה מתי שהוא) השאלה היא האם לתת לאשתו בנתיים לחיות בשקר, אולי עוד מעט יהיו להם ילדים וזה כבר יהיה יותר גרוע...?
אשמח לתשובה,
תודה רבה.
(בבקשה אל תפרסמו את השאלה הזו באתר)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 12:51:37 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מצער מאד לשמוע על מה שעברת, ויהי רצון שתתחזקי ומתוך השבר תראי אור גדול.
א. אדם שעשה מעשה חמור לאחר שהוגש נגדו כתב אישום זה דיון לבתי משפט, אינך צריכה להקל או להחמיר, אלא החברה צריכה לשפוט אותו ולמנוע ממנו להזיק לאחרים. היותו נשוי איננה טענה לגבי החברה כולה שצריכה להתגונן מפני מעשים כאלו. גם בזמן חז"ל אדם היה נענש בין אם הוא נשוי או לא.
ב. לגבי החברה צריך להזהיר אותה שהתמונות שלה מסתובבות ברשתות, שעליה מאד להזהר מכך, אולם אין חובה לספר את כל הפרטים.
ג. לגבי אשתו אין לך שיג ושיח איתה, אינך צריכה לספר לה, אם תגלה או לא זו שאלה שלה, לך אין קשר איתה כלל.

הצלחה בכל מעשה ידיך