הטסת גופה במטוס עם כהנים

השאלה: שלום!

לאחרונה הוטסה גופתה של רוז ז"ל לצרפת לאחר שנמצאה בירקון. ראיתי שידור בטלויזיה על איך שמכניסים את הארון לבטן המטוס ואחר כך מראיינים אנשים על המטוס ושואלים אותם אם הם יודעים כמה טיסה זו חשובה. מתברר שאין אדם אחד אפילו על המטוס מבין הנוסעים שיודע שהוא "יושב" על גופת מת. היות ואני כהן חשבתי איך זה מסתדר שם טומאת מת והאם בכלל לחברות התעופה בכלל ולאלעל בפרט איכפת מזה בכלל. שאלתי חבר שעובד בשב"כ באבטחת מטוסים, והוא אמר לי שלו אומנם יש מושג מאוד מפורט מה יש על המטוס, אבל הוא בטוח שהאדם הממוצע לא יודע כלל מה המטוס עוד לוקח לחו"ל.

שאלתי היא, איך ניתן להימנע ממצב שבו תוטס גופת מת במטוס שבו יש כהנים? ואם יש לרב עצה בנושא?

תודה מראש ושבוע טוב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 3:13:34 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לגבי גופת גוי אין בעיה, הבעיה היא בגופת ישראל, וצריך להודיע בהנהלת המטוס שיש כהן במטוס ואז לא מטיסים את הגופה.

בברכת כתיבה וחתימה טובה