החלפת שם לתינוקת

השאלה:

הבת שלי בת שלושה חודשים ושבוע נולדה ב- 5.2.12 אני נולדתי ב-8.4.76.  קראנו לה ליהי שני כאשר ליהי הוא השם המוביל. בחודש האחרון קשה לי עם ליהי ואני יותר מתחברת לשני. האם ניתן בשלב זה שכולם יודעים שהיא ליהי לשנות לשני גם בת.ז האם ניתן להוריד את השם ליהי ולהשאיר רק את השם שני? האם צריך אישור של רב או תפילה מסוימת?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 11:59:29 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש לשנות שם רק בפרסום, דהיינו כשיש עשרה גברים ואם אפשר יותר, כדי שהדבר יתפרסם שהשם הוא שני, לכן אם אפשר ללכת לבית כנסת בתפילת שבת, ואם לא כשיש כנס משפחתי יברכו את הילדה בשם שני, ובכך הכל ידעו שהשם מעתה הוא שני ולא אחר.