החלפת שם

השאלה: שלום,
שמי ימית טואיטו, נולדתי ב-כ´ בניסן תשמ"ט. רציתי להתייעץ לגבי החלפת השם לאחר שהבנתי ששמי לא טוב.
חשבתי על השם מיה שדומה לשמי כיום, האם השם טוב ומתאים לי? ואם לא איזה שמות מומלצים?
שאלה שניה- במקור השם משפחה אמור להיות כתוב ללא ה-א´ (טויטו) האם זה בסדר לשנות בת"ז או עדיף להשאיר כפי שהוא...
תודה מראש ושנה טובה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 12:35:13 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין צורך לשנות שם אלא לשנות את המהות, אם אדם משנה את התנהגותו יכול לשנות את שמו, אבל לשנות שם סתם כך הרי זה כהחלפת בגדים שאין הם משנים את המהות.
שם משפחה אין לו כל משמעות, אפשר לכתוב ולקרוא איזה שם שרוצים.

גמר חתימה טובה