הזמנה לחתונה?

השאלה: שלום וברכה.
אני מתחתנת בקרוב ומתלבטת בקשר להזמנה של מישהי...
מצד אחד, אומרים שבשעת החופה רצוי שיהיו נוכחים רק אורחים ששמחים עם הזוג ובעלי עין טובה. ו"חברה" שלי היא לא כזאת בכלל וכבר גרמה לי צרות ועוגמות נפש רבות.
מצד שני, כבר שאלתי אותה מה הכתובת שלה והיא מחכה להזמנה (וקצת חסר טקט לבטל עכשיו את ההזמנה וגם בטח גורר עין רעה גדולה יותר מצידה, וזה גם בטח לא הזמן לפגוע באנשים), וגם בלי זה, היא יודעת שאני מתחתנת והייתה מרגישה ככה גם בלי שהייתי שואלת מה הכתובת...

מה לעשות??
הרגשתי רעה כך או כך, בין אם תבוא ובין אם לא תוזמן...

- נא לא לפרסם את השאלה באתר. תודה -

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/9/2013 9:07:37 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב.

לכתחילה נראה לי שכדאי להזמין, ואדרבא לחשוב שזאת מצוה גדולה של גמילות חסדים לשמח את הבחורה הזאת שרוצה לבוא לשמוח אתך, ועל כן מלבד שמחת חתן וכלה יהיה לך גם מצוות גמילות חסד מעולה. יהי ביתכם הנבנה בית חסד בישראל.