הורדה

השאלה: מהי דעת הרב מרדכי אליהו זצ"ל
בענין

שלום רב

נושא הורדת שירים ומשחקים מהאינטרנט נידון רבות על ידי גדולי הרבנים, אך מה לעשות - דעותיהם חלוקות, ולכן רק אציג את הגישות השונות:

יש שמתירים לגמרי (הרב דב ליאור שליט"א) - נימוקו הוא שהיות שהאינטרנט פרוץ לכל הרי שהדבר דומה לאבידה שבעליה ראו אותה נסחפת בנהר - ולכן כל המוצא אבידה בנהר יכול לקחתה - כך גם האינטרנט - השירים נחשבים להפקר גמור. אמנם, אסור להעלות שירים לרשת על מנת שאחרים יעתיקו, אך אם כבר מישהו פרסם שם שירים - מותר להעתיק.

יש שאסרו בגלל זכויות יוצרים (הרב אריאל ומו"ר הרב מלמד שליט"א).

ויש דעות ביניים:
א. מי שבכל מקרה לא מתכוון לקנות את הדיסק - יכול להוריד אותו (וצריך להיות אמיתי ושלם עם עצמך בענין...).
ב. אפשר להוריד מספר מועט של שירים מהדיסק ולא את כולו (ושוב, צריך להיות אמיתי מאד עם עצמך...).
ג. הרב מלמד מתיר להוריד רצף שירים מתחנות רדיו - היות שהם כבר שילמו על זכויות היוצרים.
ד. אם יש לך דיסק בביתך - בוודאי שמותר להוריד אותו מהאינטרנט.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 8:10:01 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני יודע מה פסק הגר"מ אליהו זצ"ל על כך הלכה למעשה.
אפשר לפנות ללשכה או לרב שמואל זעפרני שליט"א אולי הם יודעים.