הוצאת שם רע

השאלה:

שלום לך כבוד הרב רציתי לשאול אותך שאלה והיא עבדתי במשך חצי שנה במשרד ופוטרתי בדך שאינה חוקית והולמת  מבירור שעשיתי הבנתי שהבוס שהעסיק אותי כל כמה חודשיים מפטר כדי לא לתת קביעות ותנאים לעובדים שאלתי היא אם אני מספרת לאנשים מה שהוא עושה ופוגעת לו במוניטין זה הוצאת שם רע?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 3:33:23 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם הדבר אסור עליו, יש לפנות לבית דין רבני על מנת שיטפל בו. לפני ברור הלכתי או לפחות בדיני עבודה אין לפרסם דבר שהוא כנראה במחלוקות רבות ויש לו פנים לכאן ולכאן. על כן נראה שאין לפרסם עד שהדבר ברור שהייתה כאן עבירה.

שבת שלום