הוספת אות לשם

השאלה: שלום כבוד הרב,
שמי דניאל, אך רוב האנשים שמסביבי קוראים לי במקריות מוחלטת "דניאלה". מאז ומתמיד התחברתי יותר לשם דניאלה וידוע כי זה טוב להוסיף את האות ה לסוף השם, כמו כן יש האומרים כי השם דניאל מיועד לגבר ולכן אינו טוב לאישה.
רציתי לקבל את המלצתך בנושא - האם לפי ההלכה באמת כדאי להוסיף את האות לסוף השם, והאם זה מומלץ במקרה הזה.
בברכת שנה טובה ומועדים לשמחה, דניאל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 12:43:47 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אפשר לשנות את השם, אולם כדאי לשנות באדם דבר מה, להוסיף קדושה וטהרה, ואם עושים כך הרי שכעת בפנינו אדם חדש, מעולה וטהור יותר.

כתיבה וחתימה טובה