האם רב יכול להמליץ על רב?

השאלה:

מהידוע לי רבנים שונים הינם גדולים בתחומים שונים, ובכל תחום (כשרות נניח) יש פוסקים שהם בקיאים יותר.
כאשר מדובר בנושא חשוב מאד מאד ורוצים לקבל את התשובה מהמומחה לעניין, אך לא מכירים אישית מי המומחה לעניין זה, האם אפשר לבקש מרב שלא יפסוק, אלא שיתן המלצה למי להעביר את השאלה (מבלי לתת את השאלה עצמה, אלא רק את הנושא הכללי).
האם זה מקובל?
ומה יעשו בני עדות מסויימות הרגילים להתייעץ ברב של קהילתם, כאשר זה אינו בקיא בהלכות מסויימות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:21:34 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

זה לא דבר מקובל, כשם שאין שואלים אצל רופא על רופא אחר, אלא מבררים את האנשים מיהו הרופא שיש לו ידע רב וכמו כן יש לו יחס חם וכדו´ (לפי המדדים שמעניינים אותך), כן גם בעניין רב אין ראוי לשאול רב על רב אחר, אלא שאם ברצונך לברר אתה יכול לברר. ברור אבל שאם יש רב קרוב אליך במיוחד אפשר לשאול ממנו עצה למי לגשת.