דרך..

השאלה: בס"ד

שלום לכבוד הרב!

יש לי חברה חרדית והתווכחנו על נושאים והיא העלתה בי הרבה תהיות ושאלות לגבי הדרך וכו.. שאשמח אם תשיבו להם, היא טוענת שהיהודי לא נברא כדי לשרת בצבא ולהיות לוחם אלא שילמד תורה ושבגולה יהודים היו דתיים ועכשיו חלקם אולי לא, ושהממשלה .מורכבת גם מחילונים , וזה ערער לי קצת את כל החשיבה שלי על הדרך של בני עקיבא וכו..
אשמח מאוד אם תענו לי בהקדם!

אורנית.

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 3:09:17 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

היהודי נברא שיעשה את רצון ד´ בעולם.
רצון הקב"ה שתהיה מדינה לעם ישראל, מלכות ישראל היא התנאי לקבלת תורה, וכן ארץ ישראל היא המקום שבו עם ישראל צריך לחיות. ומצווה מהתורה לכבוש את הארץ וליישבה. אין אפשרות לכבוש וליישב ללא מלחמה. תנאי יסוד למלחמה שיש חיילים הנלחמים. על כן אברהם היה איש מלחמה, יהושע היה איש מלחמה, דוד המלך היה איש מלחמה, וכן החשמונאים שאנו חוגגים את נצחונם בימים אלו. וכך כל מקום שיש מלכות ישראל צריך אנשי צבא. ודוד המלך היה עדנו העצני שהיה עדין בלימוד וחזק במלחמה, כך כל יהודי צריך להיות גם איש תורה וגם איש מלחמה, אכן אין צורך להיות כל החיים בצבא, אבל יש צורך להיות מוכנים למלחמות מצווה.
הגלות היא תקופה לא נורמלית לעם ישראל, כפי שהרמב"ן והמהר"ל האריכה שהגלות זהו זמן של עונש ולא הצורה האמיתית של עם ישראל, אין מלכות ואין מקדש, ורק בארץ ישראל כשיש מלכות ומקדש זוהיא הצורה האידלית של עם ישראל.