דחיית הריון

השאלה: שלום רב,
אני נשואה 5 חודשים באושר ובשמחה.
אני סטודנטית שנה א ובעלי איש קבע(קצין לוחם)אשר מגיע הביתה אחת לשבועיים.
אנו גרים במרחק של כחצי שעה מהוריו וכשעה מהורי.
בעלי ואני מאוד רוצים ילד אך עד עכשיו דחינו את הדבר בגלל לימודי.
בזמן האחרון בעלי לוחץ נורא ולא מפסיק לדבר על כמה הדבר חשוב לו וכמה הוא חפץ בו.
חוץ מלימודי המרחק מהמשפחות מקשה עוד יותר על הדבר מכיוון שאינני רוצה להביא ילד לעולם ולשלוח אותו לאישה שאין לי שום היכרות איתה וחלילה לשמוע אח"כ שהילד עבר התעללות(מצב שנהפך לצערנו לנוץ בארצנו...), רציתי להתייעץ לאור הנסיבות האם להמשיך ולדחות את הרחבת משפחתנו או פשוט לתת לדברים לקרות?
חשוב לי לציין עוד כמה פרטים:א.לימודי נורא חשובים לי, התואר אליו אני לומדת אורך כ3 שנות לימוד,בשנה הבאה אם בעז"ה יגיע ילד למשפחתנו אלמד רק 3 ימים בשבוע מה שיקל מעט על הדבר.
ב.לקראת סופה של השנה האזרחית הנוכחית יסתיים חוזה השכירות של הדירה בה אנו גרים כעת ואעבור אי"ה לגור ע"י הורי כך שאוכל לקבל את עזרתה של אימי ואף לתת את הילד לטיפולה של חברה קרובה מאוד של אימי שאוכל לסמוך עליה בחינוך והטיפול בילד.
תודה מראש!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 6:54:29 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. שאלה זו צריכה להידון עם רב מוסמך שמכיר אתכם ויש לכם גישה אליו, ואז אפשר לבחון את כל הפרטים, אני לא אענה רק דברים כלליים.
ב. תחילה יש לדעת שהעיקר בחיים היא ההרמוניה בין האיש והאשה, זהו הבסיס הרציני לכל משפחה בישראל, ובנושאים עקרוניים תמיד צריך להתגמש, שהרי אי אפשר לכפות אחד את השני אלא להגיע לשלמות אחת. ועל כן אם דבר מסויים לאחד מבני הזוג מאד עקרוני ולשני יש בעיות טכניות וסידוריות בנושא, בודאי שיש ללכת בדרך העקרונית של אחד מבני הזוג, ואת השאלות הטכניות ניתן לפתור בדרכים שונות.
ג. לא הבינותי כל כך את השאלה שהרי בסוף השנה נכתב שכבר לא יהיו גם קשיים טכניים (אי"ה). כמו כן ברור שכל הריון דורש את תשעת חדשי לידה, וממילא התאריכים חופפים זה את זה, והשאלה איננה קיימת.
ד. ילדים בעם ישראל הם מקור של שמחה והתעלות, ואנו צריכים להסתכל על כל בת או בן הנולדים כמוסיפי אנרגיה חיובית לעם ישראל ולמשפחה. על כן צריך לחזור ולשקול יחד את הדברים, אולם מתוך נקודת מבט שהעלתי כאן בקצרה, ולפעול לפתרון כל הבעיות הטכניות, ולשלמות משפחתית בריאה שתהיה בניין עדי עד.