דחחוףףףףףףףףףףףףףף

השאלה: בס"ד
לרב שלום!!
רציתי להתייעץ עם כבוד הרב,למדתי הוראה ועבדתי במשך שנה בתור מורה מקצועית בכיתות א´-ג´המשמעת הייתה בלשון המעטה לא פשוטה בכלל ,היו לי המון בעיות משמעת וקושי רב ביכולת של ניהול הכיתה,ובחוסר החומר הנלמד.
(אציין שהייתי יותר מידי טובה עם התלמידים,וויתרתי להם המון לכן התוצאה הייתה כפי שפורט לעיל)
והשנה ברוך ה´ התקבלתי להיות מחנכת ,אני ממש חוששת לקראת התפקיד הגדול שלקחתי על עצמי,האם כדאי להמשיך עם כיוון ההוראה או שעלי לוותר ,אחרי השנה שעברתי בתור מורה מקצועית יש לי חשש להכנס ולהעביר שיעורים.
האם עלי ללכת ולפנות לבחור מקצוע אחר אחרי מה שעברתי בתור מורה מקצועית?
שאלתי היא: אם ה´ מכוון אותי בדרך הזאת,כוונתי היא שאם התקבלתי להיות מחנכת האם זה מה שה´ רוצה או שכבר הבחירה תלויה בי,
מה עלי לעשות אני חוששת כי אני לוקחת אחראיות גדולה של נשמות יקרות ואיני רוצה שהם יפגעו מחוסר שלטתי בניהול הכיתה ההייתי רוצה לשמוע את עצתו של הרב האם עלי לוותר וללכת לכיוון אחר?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 1:01:53 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ברור שאין הוראות ישירות מהקב"ה על מעשה האדם. מי שהתקבל לעבודה מסוימת זה לא אומר שזהו תפקידו ויעודו בחיים. השאלה היא במציאות עצמה. אני בטוח שהמקום החדש שאת מתעתדת לעבוד בו בדק את כשוריך ומצא אותן ראויים לתפקיד שהוצע לך. אולם אם עדיין יש לך חששות (כמפורט במכתבך) עליך להתייעץ עם מי שהכיר אותך טוב בבית ספר שלימדת, שהוא יכול להדריך אותך מה היו יתרונותיך ומה היו חסרונותיך. ומה הדרך הנכונה כמורה מחנכת. יתכן והוא יתן לך עצות שאת לא יכולה לקיים ואז אל לך ללכת למקום החדש, ואם הוא מכיר אותך היטב וכן את המקום החדש, ויתן עצות טובות ומועילות אז כדאי שתלכי ללמד.
באופן כללי אין ללמוד מתפקיד מורה מקצועית למורה מחנכת, אלו שני סוגי מורים.

חזקי ואמצי ומלאי תפקידך באמונה, והקב"ה יעזור כנגדך.