דחוףף :דבר תורה

השאלה:

בס"ד
**אבקש מהרב לא לפרסם את השאלה.

שלום! בקשו ממני לכתוב דבר תורה לעיתון של הסניף, בכדי לעשות זאת חפשתי באינטרנט מקורות לנושא שבחרתי (פרשת השבוע חקת על טעמי המצוות) מצאתי מאמר של הרב מנחם ברוד http://www.kipa.co.il/tzoharlanoar/show.asp?id=2322 זה קישור שהיה מהאתר) כמובן ששינתי מילים ולא העקתי וכמו כן נעזרתי בעוד מקורות ,ראשית אשמח אם תוכל לעיין בקטע שרשמתי ולהגיד לי אם הוא בסדר ,ושנית אבקש לדעת אם אין כאן הפרה של זכויות יוצרים ואיך צריך לנהוג ז"א לציין את שמו או משהו כזה כי נעזרתי גם בעוד מקורות. זה הקטע:

יש טעם למצוות?!

בפרשת השבוע הקב"ה מצווה אותנו במצות פרה אדומה " וְיִקְחוּ אֵלֶיךָ פָרָה אֲדֻמָּה תְּמִימָה וגו´´ , מצוות פרה אדומה כמו עוד מצוות נוספות בתורה היא מצוה שמעית (חוק) , מצוה שמעית היא מצוה שאין אנו מבינים את סיבת עשייתה והיא בגדר "חוקה חקקתי גזרה גזרתי אין לך רשות להרהר אחריה" ,מאידך נמצאות המצוות השכליות (משפטים) שאת סיבת הציווי אנו יכולים להבין כמו לא תרצח לא תגנוב וכד´ .כשהתורה מצווה על מצות פרה אדומה היא כותבת: "זאת חוקת התורה" ולא זאת חוקת פרה אדומה, בכך מסבירה לנו התורה שלא רק את מצוות פרה אדומה אנו צריכים לקיים כי ה´ ציוה אלא כל מצוה ומצוה בתורה בין שמעית ובין שכלית אנו צריכים לקיים כי ככה ה´ ציווה ,אך יש לזכור כי פעמים רבות דווקא העיסוק בחקירת טעמי המצוות השכליות מקרב את האדם למצווה, הוא מתחבר אליה וכתוצאה מכך גם קל לו לקיים אותה טוב יותר.
"תשע פרות אדומות נעשו משנצטוו במצווה זו עד שחרב הבית בשנייה. ראשונה עשה משה רבנו,שנייה עשה עזרא,ושבע מעזרא עד חורבן הבית.והעשירית יעשה המלך המשיח,מהרה ייגלה"
(רמב"ם הלכות פרה אדומה)

אשמח לתשובה מהירה תודה רבהה וחודש טוב!! **אבקש מהרב לא לפרסם את השאלה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/9/2013 7:20:21 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

יש לפרסם שחלק מהקורות הוא מהרב ברוד שליט"א, שהרי האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם, ואתה בודאי מאד רוצה לסייע בגאולת העולם.