דחוף תשעה באב

השאלה: האם מותר לי לשתות בתשעה באב?
כל צום יום כיפורים אני מקבלת כאב ראש חזק ובתום הצום כשאני שותה מים ומיד כאב הראש עובר אני מאוד רוצה לצום פעם ראשונה את צום תשעה באב וחשבתי לצום עד הכאב ראש ולנסות להחזיק כמה שאוכל או לצום ורק לשתות
כבוד הרב בבקשה תייעץ לי
תודה רבה ותזכה למצוות

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 1:46:34 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כדאי לשכב כל היום ולנוח, אם אפשר ליד מזגן ואויר לח. אפשר לקרוא במיטה על חרבן הבית, שואה וכדו´, וכך שיעבור היום. אי"ה לא יהיו לך כאבי ראש, ואם חלילה יקרה ויבואו כאבי ראש חזקים, תשתי מעט מעט פחות מ 30 סמ"ק כל פעם.

צום החמישי לששון ולשמחה