גניזה

השאלה: שלום, אנחנו מתגוררים בחו"ל במקום שאין בו קהילה יהודית. אנחנו מתכננים לעזוב את הדירה הזו וברשותנו הרבה דפים מצולמים מסידורים וספרי קודש. השאלה היא האם אני יכול פשוט לחפור בור באדמה ולהטמין אותם או שיש צורך להעביר אותם לגניזה מוכרת. במידה ואפשר להטמין עצמאית, האם יש הלכות מפורטות לגבי מקום, עומק הבור וכד´. תודה רבה

גדעון

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 2:18:22 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כדאי להכניס את כל הדפים בשתי שקיות ניילון אטומות (לא שקופות), ואז אפשר להטמין בבור של ג´ טפחים בתוך האדמה אם אי אפשר עומק כזה, לפחות טפח אדמה מעל השקים. העיקר שלא יפתח בקרוב.