גמרא למה?

השאלה:

למה צריך ללמוד גמרא?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 9:04:32 PM

שלום רב,

חובת לימוד הגמ' היא כלולה במצות תלמוד תורה שאדם צריך לשלש את לימודו במקרא, משנה ותלמוד. ואולם יתר על כן הלומד בגמ' הרי זה מתעסק בדברים שעומדים ברומו של עולם, וגם שור שנגח את הפרה יש בו משום עיסוק בדברי אלוקים חיים, שהרי התורה שבע"פ נתנה לנו בסיני, וכל העוסק בתורה שבע"פ הרי זה עוסק בדברי אלוקים חיים. כמו כן העוסק בתלמוד מתקשר בשלשלת הדורות מהר סיני ועד ימינו וממשיך ומפתח את התורה שבע"פ.
כתבתי לך בקיצור אודות התלמוד, אולם כדאי שתעיין בספר "תורה מסיני" ועוד שעסקו בשאלה זו והרחיבו בה הרבה.