גיאוטופ במגמת ארץ ישראל

השאלה:

שלום כבוד הרב.

אנחנו שתי בנות בכיתה י"א העושות עבודת מחקר- גיאוטופ במגמת ארץ ישראל בנושא הבהאיים.

ברצוננו לשאול כמה שאלות ונשמח אם תוכל לענות על שאלותינו.

מהי גישתה של היהדות כלפי דת זו? האם דת זו נחשבת לעבודה זרה. אם כן. מדוע ?

האם מותר להכנס לגנים הבהאיים?

מהי דעתם של רוב רבני ישראל כלפי הבהאיים הרי בכל זאת זוהי דת שמתגוררת בא"י ומכניסה כסף רב על תיירות בא"י.

האם בזמן הקמת המרכז הבהאיי בא"י הייתה התנגדות כלשהי של רבני ישראל. אם כן, היכן אפשר למצוא תיעוד למקרה זה.

האם יש קשר בין אנשי רוח יהודים דתיים לאנשי רוח בהאיים,והאם הם מנסים ליצור כלשהו.

תודה רבה,

נופר ונועה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 7:07:27 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נושא הכניסה לגנים הבאהיים כבר נדון באריכות בספרי ההלכה וסיכום חלק מהדעות אפשר למצוא בשו"ת מגדל צופים (לרב אקסלרוד בחיפה) ח"ב סי´ ל עמ´ קכח (אפשר כנראה למצוא בספריות). שם מבואר שבגנים אין פסילים ואין קברים כך שמותר להנות בטיול, למרות שיתכן שבעקיפין חלק מהכסף הולך גם לכת עצמה. כמו כן הכת עצמה היא סודית אבל הם אומרים שהם כוללים כמה וכמה דתות, ועל כן נראה שיש אצלם עבודה זרה, על כן אין להכנס לבתי הפולחן שלהם.
לא ידוע לי על קשר מיוחד בין הבאהיים ואנשי דת, אבל אפשר לפנות לרב שאר ישוב הכהן שליט"א שהוא רבה הראשי של חיפה שטיפל בנושא באריכות, והוא בקיא בענייני דתות.

בהצלחה