גט בחומרה

השאלה: אל כבוד הרב שלום
שמי ערן ואני חי באורך חיים חילוני בשנתיים האחרונות התחלתי להתחזק ולהתקרב לדת יותר ויותר למרות שתמיד שמרתי כשרות אך התחלתי להניח תפילין ללכת על ציצית לברך ברכת המזון ועוד... ואני מקווה שאני אצליח להתחזק עוד יותר בעזרת השם לפני קצת יותר מ3 שנים נפרדתי מגרושתי. לאחר בערך שנה וחצי של תהלכי גירושים בהן רבנו והתפייסנו ושוב רבנו והתפייסנו והגענו להחלטה להתגרש הגענו לדיון בבית הדין ושם כאשר נפגשנו לאחר תקופה ארוכה שלא התראנו עלו שוב הרגשות והגעגועים אך בגלל חוסר התקשורת בניינו החלטנו שניינו להתגרש הרבנים החליטו לערוך לנו את הטכס הגרושים (אם אני קורא לזה נכון)באותו יום ושם נשאלתי על ידי הרבנים אם אני רוצה להתגרש מרצוני ואם אף אחד לא איים עלי כו´ ועניתי שכן רק שבתוך תוכי הרגשתי שאני מת לקחת אותה משם ולברוח איתה ביחד הסתיים הטכס וכל אחד הלך לדרכו לאחר זמן מה (בערך חודשיים) נפגשנו שוב וקיימנו יחסי אישות אחד עם השניה מספר פעמים השאלה האם אנחנו צריכים לעשות גט בחומרה או לא ואם אני מתפלל להחלמתה ממחלה האם רצוי עלי להפסיק או שאין קשר
נ.ב.
היא כוהנת ושניינו ספרדים אם זה משנה

בתודה מראש
וכבוד רב
ערן

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 5:31:41 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שאלתך מסובכת כדרכם של חיים, ולא הבנתי מדבריך האם אתם רוצים לחזור לחיות כזוג או לא. אתם יכולים לחזור לחיות כזוג (לפי הנתונים כאן)ואפילו תקיים מצוות מחזיר גרושתו, אולם כדאי לגשת קודם ליועצי נישואין לחזק את הקשר ביניכם.
אם אתם לא חושבים לחזור יחד אתם צריכים לעשות גט לחומרא שהרי המשכתם לחיות חיי אישות אחרי הגט, ועל כן כדאי לפנות לבית הדין שסידר לכם את הגט ולשאול מה לעשות בנידון.

בהצלחה

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכן התורה והארץ