גזירת שיער

השאלה: בס"ד

שלום רב,

הפעוטה בת שנתיים ועשרה חודש ומאוד רציתי לחכות לגיל 3 ובטקס חגיגי וחיובי לגזור לה מן השיער הארוך שבעצם מיום הלידה.
לצערי, בחודשיים האחרונים החלה לסרב בתוקף להסתרק והשיער המתולתל טיפין טיפין הלך והסתבך לקשרים גדולים עד שהיום לא הייתה ברירה ונאלצתי לנסות לסרק עם חומרים מרככים ומה שלא ניתן היה פשוט לגזור. הכל היה מלווה בבכי גדול מאוד שלה. ממש נעצבתי ולאחר שקילחתי אותה נתתי לה סוכר בפה שלוש פעמים וביקשתי בברכה שתשכח מהעניין ותהיה בבריאות מלאה. שתי שאלות לי. הראשונה היא מה לעשות עם כל השיער הגזור (שרובו קשרים), האם קיים נוהג מסויים? ושנית, האם ניתן לתקן בתפילה כלשהי את החוויה הלא נעימה בדיעבד.

תודה רבה ושבת שלום.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 3:39:52 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין מצוה או טקס גזיזת שער לבת, אצל בן יש לא בעצם הגזיזה אלא השארת הפאות, ומכיוון שזה לא שייך בבת, אין כל חיוב ותקנה ומנהג כזה, על כן הגזיזה היא רגילה ונורמלית, ואין קדושה בשער, אפשר להשאיר מעט שער לילד שיגדל, אולם אין בכך הלכה או מנהג כלל. ואפשר להניחו היכן שרוצים.
התפילה שיש לעשות היא שהקב"ה יתן לנו נחת רוח, לא לבא לידי מריבה עם אף אדם, ובודאי לא עם הילדים שלנו, ושנזכה לראותם בגדלתם מתוך שמחה ואושר. על כן כדאי להתכוון היטב בברכה שלא אקפיד ושלא יקפידו עלי חברי, שלא אכעס ולא יכעסו עלי חברי, ומתוך נחת רוב נזכה לגדל את הילדים בשמחה לעבודת ד´.