בשר וחלב

השאלה: כבוד הרב שלום,

שאלתי הינה ברוח טיפה "רוחנית".
עקב היותי צמחוני בתקופה מסויימת בחיי, אני חושב שאני מבין בצורה מסויימת את ההבדל בין בשר לחלב (במשמעויות האנרגטיות שלהן).
בפרט - באותה תקופה, כאשר לא אכלתי בשר, הרגשתי שהשפעות יצרים חייתיים מסויימים שככו מעט - אך אין טעם להרחיב על כך.

באשר לשאלתי :
הבנתי כי אברהם אבינו קיים מצוות עוד בטרם מתן תורה, אך הגיש למלאכים "חמאה וחלב ובן הבקר".
הדמיון בין "גדי" לבין "בן בקר" הוא מסקרן באופן עקרוני אך אינו חשוב לשאלה עצמה.
לא הצלחתי לקבל תשובה "שכלתנית" אשר סיפקה אותי.

תודה רבה
אור.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 2:15:15 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יישר כח על רעיונתיך.

יש רבים שהסבירו שהביא להם חמאה וחלב ולאחר מכן את בן הבקר, בזמנם בין חלב ובשר רק קנחו את הפה בלחם או שטפו אותו, ומיד יכלו לאכול בשרי.
יש שהסבירו שאמנם אברהם אבינו שמר את התורה אבל כלפי אחרים הוא לא הכריח אותם, והניח להם לאכול כאוות נפשם. על כן לאחרים הוא הגיש שיאכלו כל אחד כרצונו הוא אישית שמר בשר וחלב.