בעיה~גויה

השאלה: אין לי קטגוריה~לא להתיחס לקטגוריה.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
טוב שלום, שמי יסמין. אני מחוברת עם בת מהאינטרנט, טוב ו.. היא גויה... אני ידעתי שהיא גויה, אבל לא ידעתי שאסור לתת מתנה לגוי. לא יכלתי כמובן לתת לה מתנה ממשית, אבל נתתי לה מתנות כמו ציורים, ועיצובים... היום אני לא יודעת מה לעשות, שגיליתי את זה.
כי גם החמאתי לה וכ"ו. אני פשוט לא יודעת מה לעשות... אני צריכה לדעת אם אני יכולה להאנח לרווחה, או לעשות תשובה, בדרך כלשהי שאין לי מושג איך. (איך עושים תשובה?)
אשמח למענה מהיר.
תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 4:13:27 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין איסור לתת מתנה לגוי, יש איסור לשבח או לתת מתנה לעבודה זרה, אבל לאדם גוי כאדם סתם אפשר לתת לו מתנה. על כן אין כל בעיה במה שעשית. אולם צריך מאד להזהר לגבי הקשר עם גויים שהרי חז"ל אסרו לשתות עם יין או מאכלים מסוימים כדי שלא להגיע לקרוב הדעת, ולהשפעה הדדית, על כן יש להקפיד ולפקוח עין על כל הקשר שבינכן.