בלבול בנוגע לשם התינוקת עזרה

השאלה: שלום רב! אבקש ראשית ששאלתי לא תתפרסם באתר תודה!
אני ממש מבולבלת ואשמח לייעוץ מכם
נולדה לי תינוקת מדהימה והיא בת 4 חודשים
כשהיא נולדה עלה לי שם לראש ובעלי הסכים וקראנו לה בשם שהוא נפוץ יותר לבנים אבל יש היום גם בנות בשם זה
הייתי שלמה עם ההחלטה ולא הרגשתי משהו לא תקין
לאחר חודשיים פתאום עלו לי תהיות ולמה קראתי לה ככה וזה שם של בן וקראתי בנוסף שבקבלה לא ממליצים לתת שם של בן ועכשיו חודשיים אני בתוך המערבולת הזאת מדמיינת שצוחקים עליה שהיא תהיה גדולה שזה שם של בן ואני פשוט מבולבלת וחסרת אונים
ובראש שלי אני אומרת למה לא נתתי לה שם מובהק של בת ? וזה ממש מציק לי ואני לא יודעת מה לעשות
קראתי שלא מומלץ להחליף או להוסיף שם ואני ממש יכולה לעשות נזק
ומצד שני יש רבנים שכותבים שאפשר להחליף
מה נכון לעשות ? האם האמא לא צריכה להתחבר לשם? למה זה קרה לי שאני פתאום ממש לא מתחברת ? האם יכול להיות שטעיתי באינטואיציה שלי ונתתי לה שם לא נכון ? אבל מצד שני אומרים שהשם בא מנבואה קטנה לאם אז האם יכול להיות שטעיתי ומה עושים במקרה כזה ?
האם יש מישהו שיכול להבהיר לי את הדברים? עדיף להשאיר לה את השם ואולי המחשבות ייפסקו לבד בהמשך ? או שיש פיתרון אחר ?
אני רוצה רק מה שייעשה לה טוב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 11:50:03 PM
בס"ד

שלום וברכה

מזל טוב להולדת הבת יהי רצון שתגדל ותעלה מעלה מעלה.

השם איננו עיקר האדם. מהותו נקנית ממה שההורים נותנים לו וממה שהחברים והחברה נותנת לו. על כן אל תתלי את הכל בשם, אלא באדם שהוא נותן השם.
אם קשה לך עם השם של הבת ואשך מסכים עמך, אתם יכולים לעשות החלפת שם ולתת שם מתאים לבת. פעולה זו נעשית ברוב עם, דהיינו ללכת לבית הכנסת או לאסוף עשרה אנשים ולומר ששמה מהיום הוא שונה ל...

שאלות נבואה וטעות אינן צריכות להיות בראש מעיינך כעת. עליך לטפל בילדה שנולדה שתגדל להיות אדם טוב וישר ירא אלוקים ושהבריות משבחות אותו.

שבת שלום