בית העלמין

השאלה: שלום,

רציתי לשאול אם מותר לעלות לבית העלמין ביום חול עד שעה מסוימת כמו למשל שתיים עשרה בצהריים שהרבה אומרים , או שניתן לעלות לבית העלמין במשך כל השעות של היום והלילה.
ומה בדבר יום אזכרה , מה הזמנים לעלייה לבית העלמין?

שאלה נוספת , מותר לעלות לקבר ביום האזכרה רק בזמן גילוי מצבה בבוקר או שניתן לעלות גם יותר מאוחר בערב , או יום למחרת שעדיין נחשב יום האזכרה עד הערב שמגיע יום חדש.

תודה , יום טוב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 10:21:45 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לא נוהגים לעלות בלילה, אבל לגבי היום אין הגבלת זמן.
ביום האזכרה עולים בשעות הנוחות לאבלים, אם יש אנשים שמתענים עד אחר בית העלמין משתדלים להקדים, אבל מנהג זה לא נפוץ.
עולים לקבר רק פעם ביום, יש תקנה לא לעלות פעמיים, אבל במשך כל היום אפשר.