ביטול קמע

השאלה: שלום כבוד הרב. לפני כשבוע הגיע אליי הבייתה מכתב בו אישה כבת 36 שכתבה והמליצה לקנות את הקמע של הרשבי כי הוא מביא ישועות גדולות. זיווג, בריאות וכו. אני אישית לא מאמינה בקמעות אלא באמת בעבודה עצמית ותפילות אך המכתב נורא משך אותי לראות מה זה. התקשרתי למספר שהיה כתוב על הדף ואמרו לי שהקמע מביא באמת ישועות גדולות ןשצריך לתרום 50 שח כל חודש במשך 36 חודש ושהקמע יגיע אליי ושרבנים גדולים יתפללו לזיווג בריאות והצלחה בשבילי. הסכמתי. עברו מאז 4 ימים ונורא קשה לי עם זה.  בעיקר בגלל שהתחרטתי. דבר ראשון כי אני לא מאמינה שיש בקמע כח לישועה אלא זה עבודה תפילות ותיקון של האדם עצמו. דבר שני קראתי באינטרנט שהמכתב שאותה בחורה שלחה נשלח לעוד מאות מקומות מה שגרם לי קצת לפקפק באמינותו. דבר שלישי דעות של רבנים על קמעות וגם סיימתי בדיוק שנתיים שירות לאומי והתחלתי ללמוד ואין לי באמת ככ הרבה כסף כדי להוציא על קמע שאני לא רוצה בכלל. שאלתי היא האם יש אפשרות לבטל את העיסקה? ואם כן מה עליי לעשות וגם אם אפשר את עצת הרב מה הוא חושב על כך.אשמח לקבל תשובה במהרה כי הנושא מאוד מטריד אותי. שבוע טוב! רינת.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 3:13:17 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הדבר הוא הבל ושטות, כיצד מבטלים הוראות קבע צריך לבדוק בבנק.
מכיוון שרצית לתת צדקה אמיתית, כדאי להעביר סכום זה לארגוני צדקה המחלקים לעניים. כגון: מאכילים, משקים, מצרכים וכדומה. ויהי שכרך כפול מן השמים.