בחירות:

השאלה: אני מבקשת להשאר בעילום שם.

כבוד הרב,
אני תושבת ירושלים,ויש עוד מעט בחירות לראשות העיר.
אני לא יודעת במי לבחור?בפרוש או בברקת.
מצד אחד פרוש הוא בן אדם דתי,מאימין שיפעל מתוך תורה.ושמעתי גם שיש הלכה שאם יש אפשרות,צריך לבחור באדם מאמין לשליחות ציבורית.
מצד שני לניר ברקת יש חזון.הוא ידע לנהל את העיר והכי חשוב הוא בעד הדתיים הלאומים.זאת אומרת,לטובת תנועות נוער וכו.גם פרוש בעד,אבל הוא חרדי וידוע מראש שהוא ייתן יותר לחרדים.

במי לבחור?
תודה רבה לכם על הכול..

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 2:16:42 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השאלה היא לא מה הוא יתן לאחרים ולמי, השאלה תמיד היא האם המועמד יביא יותר תועלת לצרכים הדתיים הלאומיים בעיר, והשאלה איננה יכולה להיות על פי הבטחות אלא מעשים, הבטחות הם דברים משתנים, (מה שרואים מכאן לא רואים משם), דהיינו צריך לבדוק לפי מעשה האדם בעבר, מי תמך בצרכים דתיים לאומיים (דיור, חלוקת ירושלים, רבנות, נוער, בתי כנסת, התיישבות בירושלים, וכו´) ועל פי זה צריך להחליט כל אחד במי לבחור. ברור שסיסמאות כלליות אני אעשה זאת וזאת אין להם כל תוקף, והם כחלום יעוף. אמור מעט ועשה הרבה.