בדיקת זרע מוכשרת

השאלה: שלום, אינני דתי אע"פ שהעולם הדתי מוכר לי, אשתי ואני מנסים להרחיב את חוג המשפחה,רופא פריון שלח אותי לבדיקת זרע,שוחחתי עם מכון פועה והם טוענים שהנוהל ההלכתי הוא לאגור את מה שיוצא לאחר התשמיש לתוך כוס וזו תהיה הדגימה כמו כן הם טוענים שמבחינה רפואית לא תהיה בדיקה קבילה היות והבדיקה איננה סטרילית ומעורבת עם נוזלי האישה ויש מספר מעבדות שמצליחות לתת אבחון יחיד האם "עובר או לא עובר" ולא מעבר.ראיתי שיש מספר פוסקים שמתירים לשם פריון ואם אינני טועה הרב שרלו ביניהם.אותי באופן אישי כל דקדוקי העניות ודרש ההלכה לא מענינים, אשתי היא הדתייה מבינינו ואני עושה למענה את המאמץ הנדון ועוד דברים שמקובלים בבית יהודי ואפילו שאין בי שמץ אמונה ,בנוסף אם יצא לי לעבור את הבדיקה הנ"ל, ברצוני לקבל סקירה מקיפה ולא משהו "מרוח".ואי לכך אשמח אם תוכלו להכשיר לי את הבדיקה שאוכל להמשיך ולשמור על שלום בית ואף להרחיב את מעוני הדל.

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 2:44:09 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

דבריך הכנים עושים רושם ומעוררים הערכה. לעצם השאלה נראה לי שכיוון שהדבר תלוי בהרבה נסיבות, וכמו כן ההדרכה היא אישית כדאי שתפגשו עם רב מובהק שעוסק בדברים אלו, ויש לו הסתכלות רחבה, להתייעץ עמו על כל הפרטים בנושא. לא כדאי להעביר תשובות כאלו באינטרנט אלא בפגישה אישית, יתכן שהמהלך שאתם הולכים אליו הוא גם ארוך וכדאי שיהיה לווי צמוד מאותו רב פוסק.