ארוח זוג לא נשוי

השאלה: בס"ד

שבוע טוב.
מתארחים אצלנו שבת הקרובה בע"ה זוג שאינו נשוי הגר יחד. אין באפשרותי לשכנם בדירתי. שאלתי היא האם מותר לי להשכנם בדירה ביודעי שהם ישנו יחד, מה לעשות? כיצד לארחם??

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 4:54:39 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין איסור לארח זוג כזה, שהרי אינך מוסיף מכשול יותר ממה שהוא כעת. כשם שנזיר שותה יין מותר להחליף לו ביין אחר, אם יש למחליף תועלת בכך, שהרי אינו מוסיף איסור. וא"כ כאן בנידון זה שאין כאן תוספת איסור, ואדרבא אם יבוא להתארח אצלכם יכירו באור היהדות, ושמא עדיף טפי שיוסיפו קדושה. עצתי לכם אם תוכלו לדאוג להם לבית נפרד, ושם תסדרו את המטות בנפרד, ויעשו הם כרצונם. אבל מעיקר הדין אם הם חיים כזוג, אין לכם איסור בהזמנתם. אמנם יש עוד מקום לדון מצד ההכרה הרשמית בזוג זה אולם זה כבר לא שאלה הלכתית בלבד.