אמנות תפלות

השאלה: בס"ד

שלום,

אנו עומדים לפני לידה בע"ה וישנה אמונה ששמענו שלא נוהגים לקנות שום דבר לפני לידת התינוק ורצינו לשאול אם זו סתם אמונה תפלה או באמת שיש לה עומק מהתורה..
זה נורא יקל עלינו לקנות לפני הלידה את המוצרים הראשוניים על מנת שהכל יהיה מוכן ולא הכל ברגע האחרון.

תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 1:00:44 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

המנהג היה כדי לא להגיע לאכזבות וקשיים אם חלילה וחס הלידה לא תעבור בשלום. על כן נהגו שדברים החייבים מיד לאחר הלידה קונים (כגון: חיתולים, בגדי תינוקות), אולם דברים שאין צורך מיידי אלא בשלב מאוחר יותר כדאי לדחות.

שיהיה בשעה טובה ומוצלחת

כתיבה וחתימה טובה