אכילה לצורך תרופות

השאלה: שלום כבוד הרב אני חולה אפילפסיה ואני לוקח כדורים בוקר ולילה והכדורים הם כדורים חזקים ואני צריך לאכול משהו שנה אחת לא לקחתי ופשוט סבלתי מכאבי ראש חזקים שלא יכלתי להמשיך את התפילה מה אני צריך לעשות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ז' תשרי תשע"ז 10:41

בס"ד

שלום וברכת ד'

יהי רצון שישלח הקב"ה רפואה שלמה לכל חולי עם ישראל ובתוכם אלו הסובלים ממחלת האפילפסיה.

מחלה זו ברמה המדוברת, אפשר לאכול פחות מכדי שיעור דהיינו עד 30 סמ"ק מאכל (כגון: לחם או עוגה) כל 9 דקות, אם יש צורך לאכול יותר אפשר לקצר בזמן עד 5 דקות. לגבי שתיה אפשר עד 40 סמ"ק ג"כ כל 9 דקות.

כדאי להתייעץ עם הרופא האם אפשר בליל יום כיפור לקחת את הכדור האחרון אחר סעודה מפסקת (בשעה 18:10), ולצום לילה ורק למחרת לאכול את הפרוסה. כמו כן יש להתייעץ עם הרופא האם צריך אכילה או שתיה בלבד. אם הרופא יגיד שאפשר רק לשתות, כדאי לשתות בשיעור (דלעיל) ואם אפשר יש לשתות דבר לא טעים. (כגון: תה או קפה חזקים ביותר, שאין לך הנאה בשתייתם).

חתימה טובה