אומנות לחימה מעורב

השאלה: שלום כבוד הרב.

1)רציתי לדעת האם מותר ללמוד אומנות לחימה בחברה מעורבת כאשר אני לא ילחם נגד בנות,אני נגד חבר שלי או נגד בן אחר.

2)ואם כן,האם בזה שאני משלם להם אין בזה מחזק ידי עוברי עבירה?

3)מותר לקוד קידות?

4)מותר ללמוד שם אם יש צד של פיתוח רוחני כלשהו?כאשר אני מתעלם מהחלק הזה,שוב מצד מסייע.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 2:40:20 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. השאלה היא האם הבנות מופיעות שם בלבוש צנוע וכדו´, אם הכל צנוע ואתה נלחם מול חבר, אני לא רואה בעיה. אבל אם יש לבושים או התנהגויות לא צנועות, אין ללמוד שם.
2. מכיוון שלא ודאי איסור אין כאן מחזק ידי ע"ע.
3. אם זה דרך רגילות הרי זה כמו שלום שאפשר.
4. פיתוח רוחני צריך לברר מהו, האם יש בו דברים האסורים או לא. אם יש שם איסור אין להשתתף אפילו אם אתה אומר שתדחה, אם אין שם דברים אסורים ורק למוד טכניקות שונות אפשר להשתתף.