אבל

השאלה: שלום רב , אבי נפטר לפני כחודש בעוד מס´ ימים אנו עולים לקבר לגילוי מצבה ולהזכרת החודש , אני ואחיותיי בנידה והיינו מאוד רוצות לעלות לקבר מפני שבלוויה היינו גם בנידה ולא הלכנו לבית העלמין אלא ישבנו בכניסה מכוון שנאמר לנו שאסור.אשמח לתשובה מהירה , תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 2:34:18 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

המקום ינחם אתכן בתוך שאר אבלי ציון וירושלים.

לעניין עלייה לבית עלמין כשהאשה בימי נדותה, נהגו רבים שלא להתקרב לקברים. זהו מנהג מדברי קבלה, אבל לא איסור הלכתי. במקום שיש בושה אם האשה לא הולכת, וכמו כן אם מתפרסם לכל שהיא בימי נדותה, עדיף ללכת ורק להשתדל לא לגעת בקבר אלא לעמוד מעט במרחק ממקום הקבר.

מן השמים תנוחמו