2 שאלות

השאלה: שלום וברכה...
יש לי שתי שאלות אשמח אם הרב יוכל לענות לי עליהן...
1. אני גרה בבית בו 2 קומות בקומה העליונה חדר שירותים עם אמבטיה... האם בנטילת ידיים של בוקר אני יכולה לטול ידיים שם? או שאני צריכה לרדת לקומה למטה ע"מ לטול? וכנ"ל בנטילה של "אשר יצר"?
2. זוג שיוצא לדייט והקשר מתקדם בכיוון רציני.. האם יש איסור לתת מתנות האחד לשנייה וכן הפוך?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 4:58:50 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. אפשר ליטול באמבטיה, הברכה בחוץ.
2. הרוצה לתת מתנות לחבר, יכולה לתת ללא כל חשש, לגבי האיש ששולח לאישה, כאן יש מספר דרכים לעקוף את הבעיה. א. נתינה על ידי אחר, כגון אבי החבר נותן מתנה. ב. להגדיר בפרוש שהניתן הוא כמתנה בלבד.