תרנגולות ערביות

השאלה: שלום רב לגבי התרנגולות שלחתי לכת"ר תמונות במייל חוזר (למייל: shut@toraland.org.il‏), (אני לא יודע אם ראיתם את זה ואם יש לכם אפשרות, אם לא אני יכול לשלוח לכתובת מייל אחר). תודה רבה, אשוריה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ג סיון תש"פ 10:30

בס"ד

שלום וברכה

אלו תרגולות ערביות, מה שנאמר מעורב יתכן שהיו בלולים עם תרנגולות נוספים, אבל כולם תרנגולות כשרות לפי מסורות שכך שחטו. היות חלק מהן היפראקטיביות לא מהווה כל בעיה, כשם שילד שהוא היפר הוא ילד טוב וחמוד. דגירה ולא דגירה זה לא בסימנים רק שינויים במהות מהווים בעיה הלכתית, אבל ממה שראיתי בתמונות אלו תרנגולות ערביות רגילות בלא שינויים ניכרים. לכן נראה שאפשר להנות מהביצים שלהם.

שבת שלום