מעשר כספים

השאלה: שלום וברכה. ברצוני לשאול כמה שאלות לגבי מעשר שאנחנו צריכים לתת. 1) האם תשלום ללימודי ילדים בתיכון (שעולה כאמור הרבה) נחשב חלק מהמעשר? 2) ילד שלומד בישיבה קטנה רק תורה האם התשלום עבורו נחשב מעשר? 3) יש לנו בת נשואה שבעלה בצבא ואנו עוזרים לה בתשלום שכר הלימודים הגבוהים , האם זה נחשב מעשר? 4) בן נשוי שהוא ואשתו סטודנטים בקושי רב מצליחים להכניס עבודה) ואנו עוזרים להם מעט כלכלית, האם זה נחשב מעשר?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ"ח ניסן תש"פ 17:54

1) אפשר להחשיב את רובו (אם כולל פנימיה) על מעשר כספים.

2) ילד לא, כיון שאביו חייב ללמדו תורה מעל גיל מצוות ניתן להחשיב זאת.

3) מותר.

4) מותר.