מסייע לחילול שבת

השאלה: שלום הרב, אני מנוי לסדרת הצגות ויוצא שאחת מההצגות יוצאת בשבת, ואינני מתכוון ללכת. חבר שלי (חילוני) גם מנוי ורוצה לקחת את הכרטיס שלי כדי שביתו תלך איתו. האם מותר לי לתת לו את הכרטיס בידיעה שהוא ילך גם בלעדי הכרטיס שלי. אשמח אם תפרט מעט בנוגע לסיבות. יואל

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ"ה תמוז תשע"ז 9:13

נראה לי שאסור לך, כיון שאתה מסייע לו לחלל שבת, ואע"פ שאף בלעדיך הוא מחלל שבת אסור לך לסייע לו. וכיון שישראל ערבים זה לזה נמצא שגם את נוטל חלק בעשיית האיסור.