טבעת שההורים שילמו

השאלה:

לאחרונה נזכרתי(8 חודשים אחרי החתונה) שאת הטבעת קניתי מכרטיס האשראי של הורי ולא החזרתי להם כסף! ברור שהורי הסכימו לתת לי במתנה את הכסף אך לא אמרו במפורש . מה אני עושה??? האם יש בעיה בקידושין?? אשמח לתשובה מהירה.. 0546746899

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ט חשון תש"פ 16:42

בס"ד

שלום וברכה

אין כל בעיה הלכתית. ההורים רצו שתקנה טבעת לחתונה, הם הלוו לך כסף לכך. משעה שהגבהת את הטבעת בחנות של המוכר אתה קנית את הטבעת והיא הייתה שלך עד שנתת אותה לרעייתך בחופה. כשם שאם הייתה קונה נעליים או חולצה או כל דבר אחר בכרטיס של ההורים, בודאי שהחפץ נקנה לך, איך תשלם להם או לא תשלם להם זה עסק נוסף, אבל החפץ הנקנה הוא שלך בלבד בגלל הגבהתך והמוכר הרי הקנה לך בלבד את החפץ. הוריך התחייבו לבעל החנות לשלם עבורה, אבל הם לא עשו כל פעולת קניין ואף אחד לא הקנה להם את הטבעת, כפי שנפסק בשו"ע חו"מ קצח שהגבהה קונה אפילו לא נתן מעות. על כן אין כל חשש בטבעת זו שהיא הייתה שלך עד שעת החופה. ואתה לך אכול בשמחה לחמך.