ברור יהדות

השאלה: שלום רב, מראש מתנצלת על ריבוי הפרטים, אך אני חושבת שזה ישפוך אור על הסיטואציה. אני והורי עלינו ארצה ב88 עד גיל 16 חייתי כיהודיה ואפילו התחזקתי במהלך השנים (שמירת שבת, הפרדה בין בשר וחלב גם בכלים כמובן המנעות מחזיר למידת תלמוד וגמרה בתיכון ועוד) בגיל 16 בזמן הנפקת תעודת זהות הבנתי שאני לא יהודיה- הלם מוחלט . הרגשתי שבירת זהות ויצאתי למסע חיפוש. בזמן הצבא בחרתי שלא להתגייר כיוון שלא רציתי להרגיש לחץ ממקום חיצוני ושזה יבוא ממני, אפילו אמא שלי אמרה שהיא תעשה את התהליך עבורנו וסירבתי רציתי לעשות זאת אני אם אבחר בכך. חשוב לי לציין שבמהלך כל השנים אני שומרת מסורת אומנם כבר לא שומרת שבת, אבל מאוד מאוד רוחנית, מחוברת לדת, מקיימת בית מסורתי, הולכת לשיעורי ימימה ומודעות, לומדת תזונה ע"פ הרמבם ועוד ועוד מבחירה .... חבריי ומשפחתי תמיד אומרים לי שאני יותר יהודיה מיהודיה חחחח אחותי כבר ביצעה גיור והתחתנה כהלכה - ואמא שלי עשתה את התהליך איתה אך לא נגשה למבחנים בגלל היותה מבוגרת הרגישה לחץ מהמבחנים ולא הרגישה ביטחון. לענייננו היום - בן זוגי שיחיה שמו בישראל יוסי כהן. הציע לי נישואים (הסכמתי ) אך לא ביצענו שום טקס - כי אני לא רואה אותי מתחתנת מלבד מתחת לחופה, אז התחתנו רק מול עו"ד -הסכם. עכשיו הגענו לגשר: להביא ילדים ולהקים בית בישראל ואני לא רואה שום דרך אחרת מלבד להתגייר, למה יש פה הסתייגות ? א. המוסד שאני נתקלתי בשנים האחרונות וחשופה לו בכל מיני מקרים גדוש בשחיתויות, עוול ולא מה שהיהדות מייצגת עבורי. ב. יוסי הוא כהן - אז האם בכלל זה אפשרי ??(הבנתי שהיום גם אם ממשפחת כהן לוו דווקא אומר שהוא כהן) אשמח לחוות דעת - מרגישה מתוסכלת ולא יודעת ממש לאיזה כיוון לפנות לא רואה את עצמי גם נשארת ככה . אני רואה אותנו מקימים בית יהודי ואולי אפילו להתחזק עם הזמן . גילוי נוסף - יש לי יהודים במשפחה סבא מצד אבא שלי יהודי וסבתא של אמא תמיד הייתה רומזת לכך שהם יהודים אך הסתירו בתקופת השואה תמיד הייתה אומרת שהכל יקרה שנגיע לפלשתינה...ועוד המון סיפורים ... תודה רבה על הסבלנות

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט' סיון תשע"ט 12:14

בס"ד

שלום וברכה

מכתבך מראה מצד אחד על הרגישות גבוהה שלך ומהצד השני על הכאב שאת נתונה בו. ברור שגלוי זה, על המעמד האישי, בגיל ההתבגרות היא טלטלה רצינית המקשה על התנהלות החיים הרגילים. ואשריך שעברת את התקופה הקשה וכעת את לפני חיים חדשים.

במכתבך כתבת שתי הסתייגויות א. הממסד. ב. הנשואין לכהן. לגבי ההסתייגות הראשונה אינני יודע למה הכוונה, ולכן לא אתייחס אליה. לגבי ההסתייגות השניה. הלכה פסוקה היא שכהן אסור להתחתן עם גיורת. כדי לפתור בעיות אלו יש שתי אפשרויות. א. ברור הגיור. ב. ברור הכהונה.

על כן אם תוכלי ליתר את הצורך בגיור ברור שהדרך לפתרון קלה. כדי להצליח בנושא זה כדאי לפנות לארגון שרשים, (shorashimc@gmail.com) זו חברה שמבררת את השורשים של כל משפחה שאין לה את הרשימות המלאות, ויש להם ידע רב בהוכחה על כך שיש במשפחה אולי סבתא יהודיה (דרך האמא). גם בתי הדין בישראל מתייעצים עמם ובדרך כלל מקבלים את הבדיקות שנעשו. על כן הדרך הפשוטה ביותר היא לפנות לארגון זה, שהוא ידידותי מאד, לברור השרשים שלך. אם הם מצאו דבר מה אפשר לגשת לבית הדין האזורי (בתחום מגורייך) על מנת שיכירו ביהדותך. אם אפיק זה חסום ואין אפשרות להביא עוד מידע על משפחת אמך, יש לפנות לאפיק שני. במסגרת זו יש לבדוק את הבחור האם הוא אמנם כהן או שמא יש איזה פסול במשפחה, דבר שיגרום להסרת הכהונה ממנו. וגם זה יכול לפתור את הבעיה. אפיק זה צריך להעשות ג"כ בבית הדין באזור מגורייך.

אני מקווה שאחד משני האפיקים יפתח לך דרך שתוכלי את ויוסי להקים בית נאמן בישראל.

אני יודע שלפעמים זה לוקח זמן אבל הדרך היסודית בדרך כלל גם משתלמת.

בהצלחה