שינוי שם

השאלה: שלום כבוד הרב!

קוראים לי רבקה REBECCA וברגעים אלו אני עוברת תהליך גיור שזה שינוי מאוד קיצוני בחיי.
היתי רוצה לשנות את השם שלי אחרי שאני יסיים את הגיור, בשביל התחלה חדשה והמשמעות של השינוי בחיים שלי.
חשבתי על השם שיראל.
נולדתי בתאריך 13.2.1987 בי"ד בשבט ה´תשמ"ז.

-הייתי רוצה לדעת אם השם הזה הוא עם אופי חזק מבחינת הדת והקבלה
-ואם זה בסדר שמופיע לו את שם ה´, ואם בכלל יש בזה משמעות.

אודה לך מאוד אם תוכל לעזור לי.
זה כל כך חשוב לי השם מבחינת היהדות והקבלה מעצם העובדה שאני רוצה להשתייך ולהתקרב ליהדות.

תודה רבה,
רבקה טובלי.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 7:43:08 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יישר כח על המאמץ להתקרב לד´ ונחלתו. לעניין השם הוא בסדר גמור, אולם הייתי מציע לך לחכות לשעת הגיור ולראות שוב אם את מתחברת עם השם הזה. כמו כן אינך חייבת מיד להגיד את השם, את יכולה לחכות עד הטבילה במקוה, כך שאם תרצי עוד זמן לאחר הגיור יש לך.

בהצלחה בכל מעשיך, יהיו רצון שתזכי להתקרב לקב"ה ולעמו בשמחה.