מכוני הגיור

השאלה:

שלום לכבוד הרב
רציתי לדעת מה דעתו של הרב על מכוני גיור בהם מלמדים קבוצות של עולים חדשים גויים לקראת גיור (מה שנקרא תוכנית גיור ממלכתית)כאשר די ברור כי לאחר הגיור רובם לא ישארו יהודים דתיים. הציעו לי ללמד במקום כזה ואני מתלבט.
תודה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני מבין מה פגום בכך, זו מצוה גדולה להשיב כל מיני בני נישואי תערובת הרוצים לשוב לעם ישראל ורוב המתגיירים הם כאלה. ולהציל את עם ישראל מנישואי תערובת ושמד.
ובאשר לאלה שלא ישמרו את כל תרי"ג מצוות, אם הדיינים הבוחנים אותם יתרשמו שרצונם וידיעותיהם מספיקות יקבלום לעם ישראל ואם לאו ידחום.
נכון שהרבה מהמתגיירים עלולים להישחק לאחר זמן באשר לקיום חלק מהמצוות אבל רבים מהם נשארים שומר מצוות האם משום כך לא נקבל אף גר?