חברה שלי רוצה להתגייר

השאלה:

שלום
שמי יוסי ואני הפנתי שאלה לרב בעבר אולם רציתי לדעת עוד דבר מה
חברה שלי רוצה להתגייר היא החלה לשמור מצוות מסוימות כמו צום יום כיפור לא לאכול אוכל כשר וכדומה.
לאט לאט היא הביעה התענינות בדת אולם יש כמה מכשולים בדרך שאשמח אם תעזרו לי
ברשותכם בעבר שאלתי את הרב כמה זמן גיור אורתודקסי ונאמר לי 8 חודשים ? האם זה יתכן כי תהליך הגיור צריך להיות מלא כולל חתונה ואני כהן מחד נאמר לי שאי אפשר להתחתן כהן עם גיורת ומאידך נאמר לי שאם מתקיימת חתונה שם משפחתי הופך לישראל ?..מה נכון ? ומה האפשריות המתקבלות במצב כזה שאני רוצה לערוך חתונה כדת משה וישראל.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 7:52:13 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כהן אסור להתחתן עם גיורת. אולם יש פעמים שיש אפשרויות להקל, צריך לבדוק עם מערך הגיור האם יש מקום לקולא מסוימת. במקרה שאין אפשרות הרי שתצטרכו להפרד.