התשובה
שלום וברכת ד´
המצב שאת מתארת הוא מורכב ומסובך מאד, יש בו הסתכלות דתית, חברתית וכללית, ועל כן יש כאן הרבה השקפות, והעצה הטובה ביותר שאני אוכל לתת לך היא למצוא משהו באזור מגורייך שמכיר את כל הצדדים שאת מנית במכתב ויכול להתיחס אליך באופן אישי.
אולם אתן לך מספר עצות פרטיות:
א. גיור נראה לי שלא תוכלי לעבור אפילו עד הלידה. מכיוון שאני מבין שהבחור המדובר איננו שומר תורה ומצוות (אם אני טועה אנא תקני אותי) כמו כן את כנראה לא לומדת בבית ספר דתי, כך שרוב הסיכויים שלא תוכלי להתגייר במהירות, ובייחוד במצבך שאת בהריון. מכאן עולה שאת נושא הגיור הזריז כדאי להוריד ממערכת השיקולים (אלא אם כן את והחבר שלך שומרי תורה ומצוות שאז המצב יכול להתקדם מהר יותר).
ב. מלבד מה שכתבתי לך לעיל לפנות לייעוץ מקצועי, כדאי לך מאד לשתף את ההורים שלך בנושא, כיוון שכל אדם צריך גב חזק להחלטות מהסוג שלך. אם אינך יכולה לשתף את ההורים אולי אחות נשואה או גיסה קרובה, כל אדם צריך עוד מישהו קרוב בהחלטות אלו.
ג. מבחינה הלכתית, אם את לפני 40 יום מתחילת ההריון, מותר לך לעשות הפלה. אולם יש בכך חשש של פגיעה גופנית (לפעמים בגרידה בשלב כזה יש חשש לפגיעה באברי ההולדה בעתיד), כמו כן יש בכך פגיעה אם את רוצה להמשיך לחיות עם החבר והוא רוצה את הילד, על כן אתם צריכים לקבל החלטה במשותף, אבל בסוף ההחלטה תהיה שלך. כמו כן בכל גרידה יש חשש לפגיעה נפשית באשה, על כך שפגעה בפרי בטנה.
ד. אם תחליטי להשאיר את התינוק ולגדלו לבד, אפשר לפנות לאגודת "אפרת" (בירושלים, אפשר לאתר בגוגל) שמתמחה בבעיות אלו ומסייעת רבות לפתרונן, כדאי לפנות אליהם.
ה. כמו כן מכיוון שברור שהחבר הוא אבי העובר, כדאי לדאוג שיהיה בידך אישור אבהות של החבר, לצורך זה כדאי לפנות לייעוץ משפטי.
בהצלחה
בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון