תפילה במניין באוניברסיטה

השאלה:

אני סטודנט באוניברסיטה, ולעיתים אני נתקל בכל מיני מקרים בהם אני מרגיש שאני נאלץ להתפשר על דברים מסוימים לטובת הלימודים ואיני יודע האם מדובר בדוחק או לא.
לדוגמא, לעיתים אני נאלץ לצאת מבית הכנסת מיד לאחר שמונה עשרה, בשביל להספיק לשיעור ואיני מספיק לסיים את התפילה בציבור. האם זה נחשב דוחק?
או לדוגמא כאשר אני נאלץ להתפלל מנחה ביחידות כאשר קיימים שיעורים על חשבון המניין היחידי שיש באוניברסיטה. האם ראוי להקל במקרים אלו? או שמא אין זה מספיק

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם זה מצב ארעי ובדרך כלל הינך מצליח להתפלל במניין תפילה מלאה אין בכך פגם ותתאמץ להתפלל בניין ובזמן כשרק ניתן בידך.